Grad Sisak ove godine podržao je 92 programa sisačkih udruga i pojedinaca u ukupnom iznosu od 283 tisuće eura, a među kojima su 47 programa iz područja kulture, 24 iz područja civilnog društva te 21 program iz područja zdravstva i socijalne skrbi. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo danas su na svečanosti u Centru kreativne industrije Sisak uručili ugovore o godišnjem financiranju udruga i pojedinaca.

“Drago mi je što će Grad Sisak i u 2024. godini biti pri samom vrhu gradova u Republici Hrvatskoj po ulaganju u kulturu. Gotovo 18 milijuna eura ulažemo u kulturne ustanove, kulturne udruge i programe u kulturi. Danas smo podijelili 92 ugovora za 92 programa udrugama u kulturi, civilnom društvu i udrugama koje se bave programima u zdravstvu. Svi predstavnici udruga su zadovoljni i svi se vesele novim izazovima i novim programima u 2024. godini što će biti posebno lijepo kada se dovrši nova knjižnica, kada se obnovi Kazalište 21 i Kristalna kocka vedrine. Očekujem da će ova godina što se tiče kulture u Sisku biti iznimno važna i iznimno uzbudljiva”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Naime, Gradu Sisku veoma su važna ulaganja u kulturu pa će tako ove godine građani moći uživati u novoj modernoj knjižnici koja će prvi puta u povijesti imat prostor apsolutno prilagođen suvremenim potrebama knjižničara i njezinim posjetiteljima od najranije čitalačke pa sve do treće dobi. U kulturnu ponudu vraća se i Kazalište 21., koje će, do kraja obnove objekta Kristalne kocke vedrine biti dom kino programima i kazalištu. U proračunu Grada Siska za kulturu u 2024. godini ukupno je osigurano 17 milijuna i 885 tisuća eura.