Grad Sisak već treću godinu za redom, odlukom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, financira odlazak na skijanje za djecu slabijeg imovinskog stanja koji su odlični u školi. Tako je i ove godine zahvaljujući Gradu Sisku čari snježnih radosti na Pohorju osjetilo 30 učenika sisačkih osnovnih i srednjih škola. Skijanje je organizirala Tehnička škola Sisak u sklopu projekta Odaberimo zdrav životni stil. Riječ je o projektu koji je počeo 2006. godine isključivo za učenike Tehničke škole, a već od 2009. proširio se i na ostale srednje i osnovne škole s ciljem popularizacije skijanja kod djece.
Ove je godine na Pohorju bilo ukupno 150 djece iz sisačkih osnovnih i srednjih škola od kojih je njih 50 prvi put ove zime stalo na skijanje. Skijati ih uče učitelji skijanja koji su i profesori kineziologije. Jedan od njih je i Goran Plavec, predsjednik sisačke Udruge kineziologa.
-Djeca su uživala i ove godine na Pohorju. Mi učitelji skijanja brinemo o njima, skijamo zajedno tako da su djeca cijelo vrijeme bila pod nadzorom kineziologa – rekao je Plavec i zahvalio Gradu Sisku što se i ove godine s iznosom od 50 tisuća kuna uključio u ovaj projekt Tehničke škole.