Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček jutros je obišla obitelji u Selima i Gredi, kojima je snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom jučer poslijepodne oštetilo kuće i gospodarske objekte. Prema informacijama zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba, dvadesetak je objekata oštećeno olujnim vjetrom, a došlo je i do manjeg požara na kući u Gredi nakon kratkog spoja uzrokovanog vjetrom.

Gradonačelnica je zahvalila vatrogascima JVP Sisak i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su u vrlo brzom roku priskočili u pomoć sugrađanima u nevolji i osigurali i nužne brze popravke i cerade za prekrivanje objekata.

„Nažalost, priroda nas je opet podsjetila na svoju ogromnu snagu i nakon poplava i potresa, jučer nas je pogodila i snažna oluja. Mislim da za ovaj događaj neće biti proglašena elementarna nepogoda, ali mi ćemo iz gradskog proračuna pomoći obiteljima čija je imovina stradala koliko će to biti moguće“, kazala je gradonačelnica i najavila da će povjerenstvo za procjenu štete vrlo brzo objaviti obrazac za prijavu štete, nakon čega će članovi povjerenstva izaći na teren i brzo odraditi procjene štete.