Unatoč ekstremnim vrućinama, Kupske noći ove su godine okupile vrlo velik broj Siščana na programima posljednjeg vikenda u kolovozu. Turistička zajednica Grad Siska i Gradska galerija Striegl, Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Sisak te udruge lađarica i lađara Sisak uz snažnu potporu Grada Siska i tridesetak sponzora pripremili su bogat program na Kupi i pored Kupe na Šetnici Slave Striegla. Koncerti, ulični i cirkuski performeri, šikljada i kupska alka tradicionalno privlače pažnju velikog broja Siščana, no toplinski val malo je prorijedio dnevni posjet i značajno nagradio trud organizatora u večernjim satima.

Brojni jutarnji i poslijepodnevni animacijski programi i cirkuske izvedbe zabavili su sve generacije na travnjaku Šetnice Slave Striegla, a u glazbenom dijelu programa u tri dana nastupili su Urban & 4, Vojko V, Buč Kesidi, Porto Morto, Stampedo, Ivan Grobenski, DJ Mario Kovač, Ilija Rudman Pytzek i Omar. Odličan odaziv publike potvrdio je dugu tradiciju snažne sisačke urbane glazbene scene.

Slavodobitnici ovogodišnje Kupske alke dolaze iz ekipe Klub Vrbina, a slijede ih Rafinerci na drugom i Danijel i Vanja na trećem mjestu. Natjecalo se 13 ekipa, a Kupsku alku je i ove godine organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Vrbina.

Odličan uspjeh postigle su sisačke ekipe na Šikljadi. Prvo i treće mjesto u ženskoj i treće u muškoj konkurenciji između 9 muških i 6 ženskih ekipa. Nakon pobjede na Neretvi, ekipa Udruge lađarica Sisak i na Šikljadi je pobijedila, a slijedile su ih gošće iz Udruge Sparte iz Bjelovara te još jedna sisačka ekipa Monsterica. Udruga lađara Sisak ove je godine došla do trećeg mjesta u muškoj konkurenciji iza Udruge lađara Stablina i ovogodišnjih pobjednika Udruge lađara Zagreb.