Od 1. siječnja 2024. Grad Sisak će svojom subvencijom Auto prometu svim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Siska, umirovljenicima i osobama starijima od 65 godina omogućiti javni gradski prijevoz bez plaćanja. To će tim kategorijama putnika omogućiti puno veću mobilnost i smanjiti trošak velikom broju Siščana.
Evo i nekih važnih obavijesti kako ostvariti svoje pravo.
Maksimalno pojednostavljen prelazak na novi sustav
Kako bi korisničko iskustvo bilo što jednostavnije i ugodnije Auto promet Sisak maksimalno je pojednostavio postupak registracije. Svi koji su do sada koristili gradski prijevoz i imali SKarticu, a spadaju u kategorije putnika kojima Grad Sisak plaća gradski prijevoz u 2024. trebaju se prvi puta kada uđu autobus u 2024. godini registrirati svojom SKarticom i automatski će postati korisnici povlaštenog prijevoza.
Važno je za napomenuti da se svi korisnici prijevoza bez plaćanja trebaju na svakom svom putovanju registrirati svojom SKarticom.
Ako netko tko do sada nije bio, a želi postati korisnik gradskog prijevoza, treba izraditi svoju SKarticu, što može učiniti na putničkoj blagajni Autobusnog kolodvora Sisak. Tamo može obaviti i novo programiranje u slučaju promjene relacije vožnje ili gubitka statusa učenika.
Dodatne informacije možete dobiti na putničkoj blagajni AK Sisak, na telefon 044 522 667 od ponedjeljka do petka od 6:00 – 16:00 h i subotom od 8:00 do 13:00 ili na e-mail: info@auto-promet-sisak.hr.