Članica Plivačkog kluba Sisak Janaf Ema Šarar najbolja je sportašica, a gimnastičar sisačkog Sokola Krešimir Majdandžić najbolji sportaš grada Siska za 2016. godinu. Najuspješnija muška ekipa je Hrvački klub Sisak, najbolja ženska ekipa je Šahovsko društvo Sisak, a najuspješniji trener Goran Plavec iz Hrvačkog kluba Sisak. Najbolji mladi sportaš u 2016. godini je sisački hrvač Pavel Puklavec, a sisačke mlade nade su Petra Randić (Šahovsko društvo Sisak), Nikolina Golomboš (Karate klub Tigar), Nika Pancirov (Plivački klub Sisak Janaf), Borna Matić (Sportski gimnastički klub Sokol), Juraj Kukić (Kickboxing klub Croatia) i Luka Malobabić (Hrvački sportski klub Sisak). Najuspješnija školska sportska društva su ŠSD Ribar u kategoriji osnovnih škola te ŠSD Gimnazijalac u kategoriji srednjih škola.

Najuspješnije sportašice i sportaši za proteklu godinu proglašeni su večeras na svečanosti koja je održana u Kazalištu 21.

Tom su prilikom uručena i priznanja predstavnicima klubova koji su prošle godine slavili obljetnice. Riječ je o HNK Segesta koja je proslavila 110. godišnjicu postojanja kluba, NK Metalac 70 godina i Kuglački klub Jedinstvo koji je obilježio 60. godišnjicu djelovanja. Također su uručene nagrade pojedincima za dostignuća u razvoju sporta grada Siska, a riječ je o Josipu Mrganu, Zdravku Balaču i Vesni Vrbanac.

Najuspješnijim sportašicama i sportašima čestitali su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička.