Dječji vrtić Sisak Stari ukupni je pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije koji je jučer održan u Petrinji.

Zlatnu medalju osvojile su  djevojčice u nogometu (Ela Mesić, Ela Gavranović, Irma Podrić, Barbara Ivšić, Marita Matijašević, Viktorija Kastmiler, Franka Cink, Korina Herkov Vučkić, Katarina Crnčić, Klara Erdemović). Zlato je osvojila i Vida Cetinjan u trčanju na 50 metara, a zlatnu medalju su osvojili djevojčice i dječaci u štafeti 4×25 metara (Klara Draženović, Katja Budimlić, Nia Lončar i Dea Kadoić te Dino Podrić, Korab Martinaj, Jakov Zrnić i Marin Gruica). Dječaci su osvojili srebrn u medalju u nogometu (Leon Asanović, Filip Čakširan, Damijan Deklman, Ivano Grgić, Ian Jurković, Dino Vujaklija, Leo Kastmiler, Niko Barušić, Jakov Dražetić i Leo Tkalčec). U skoku u dalj Alen Henić osvojio je srebrnu medalju, a brončane medalje u istoj disciplini osvojili su Katja Medaković i Ivan Dorosulić.

-Iskrene čestitke djeci i odgajateljima koja su vrijedno vježbala i pripremala se za ovaj važan sportski događaj te pokazali odlike pravih sportaša na terenu. Zahvaljujemo roditeljima i svima koji su snažno bodrili s tribina naše male olimpijce – rekla je ravnateljica DV Sisak Stari Tihana Kokanović.