Unatoč tome što Grad Sisak nije dao suglasnost za zatvaranje „Tobogana“, državna tvrtka Hrvatske ceste d.o.o. koja već 5 godina „popravlja“ Most Gromova, danas je na svoju ruku to učinila. Razlog nedavnog otvaranja „Tobogana“ jasan je svim građanima Siska – početak dugo planiranih i konzervatorski uvjetovanih radova na Starom mostu. Stari most otrpio je značajna oštećenja i potrebna mu je temeljita obnova i zatvaranje jedne od žile kucavice Grada Siska, grada na tri rijeke. Stoga je Grad Sisak zatražio otvaranje Tobogana, kako bi se olakšao promet u centru.

Zatvaranje Tobogana naizgled slučajno se poklapa sa produženjem radova zbog kojih je i promet komunalnom prometnicom ispod Mosta Gromova još uvijek zatvoren. Državna tvrtka stvara kaos na ulicama Siska i zanemaruje upozorenja Grada Siska i potrebe građana Siska. I umjesto da poslušaju potrebe Siščana, ignoriraju ih i ljute.

Radovi na rekonstrukciji Starog mosta dobro napreduju i očekuje se skoro otvaranje mosta za pješački promet, a u kasnijim danima jeseni i za automobile. Tada bi bilo primjereno vrijeme za radove na Mostu Gromova kojima se, u prometnom smislu, ništa bitno neće riješiti.