U Osnovnoj školi 22. lipnja opremljena je senzorna soba koja će se koristiti u radu s učenicima s teškoćama u razvoju. Tvrtka E.ON Hrvatska donirala je UNICEF-u 100.000,00 kuna kojima je opremljen prostor u školi za provođenje terapije koja djeci s teškoćama pomaže u razvijanju socijalnih vještina, osjetilno-motoričkih sposobnosti, utječe na poboljšanje komunikacije i interakcije s drugima što je neophodno za njihov razvoj i sudjelovanje u svakodnevnom životu.
Sisak je u potresu ostao bez Sobe čuda koja je bila prvi takav prostor u cijeloj županiji u kojoj se provodila terapija senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom.
Osnovnu školu 22. lipnja trenutno pohađa 48 učenika s teškoćama u razvoju kojima je za učenje i razvoj nužna stručna podrška.
Otvorenju senzorne sobe prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, ravnateljica OŠ 22. lipnja Azra Rađenović, direktor mreže E.ON Hrvatska Dean Gnjidić i voditeljica programa za obrazovanje u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku Ivana Ćosić.