U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Siska održana je svečanost proglašenja najboljih sportašica i sportaša godine za 2022. godinu.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga Marko Krička te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač uputili su čestitke i uručili priznanja najboljim sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima za 2022. godinu. Priznanje u kategoriji za najbolju sportašicu dobila je Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, a najboljim sportašem proglašen je Martin Lipošćak iz Kickboxing kluba Croatia. U kategoriji sportskih ekipa priznanje je dobio Klub hokeja na ledu Sisak, a priznanje za najbolju žensku sportsku ekipu zaslužile su djevojke Šahovskog društva Sisak.

Priznanja za sportske uspjehe najboljim mladim sportašima u ženskoj  i muškoj kategoriji dodijeljena su mladoj sportašici Korini Klarić iz Karate kluba Tigar i Stipi Cerjaku iz Hrvačkog kluba Sisak.

U kategoriji najuspješnijeg trenera za 2022. godinu priznanje je dobio Mirsad Šarčević, trener Odbojkaškog kluba Sisak. Priznanja najuspješnijim školskim sportskim društvima srednjih škola dobila je Gimnazija Sisak te osnovnih škola OŠ Viktorovac. Za iznimne rezultate u prošloj godini priznanja su dobili Športski plesni klub Top Step i Marijeta Rimay te Udruga lađarica Sisak.

Zdravko Križe, Sašo Smiljanić, Dragoslav Krnjaić te Branko Krička – posthumno dobili su priznanja za dostignuća u razvoju sporta.

Dodijeljena su priznanja brojnim sportskim klubovima koji su u 2022. godini obilježavali vrlo visoke i značajne obljetnice svojim dugogodišnjem doprinosu razvoju sporta. Nogometni klub TSK Topolovac i Nogometni klub BSK Budaševo obilježili su 90 godina postojanja, također  90 godina djelovanja obilježio je i Kuglački klub Siscia. Obljetnicama su u 2022. godini obilježili Planinarsko društvo Sisak s 40 godina i Ronilački klub Sisak s 50 godina kontinuiranog rada i promoviranja sportskog duha.