Zbog povećanog interesa djece i roditelja Grad Sisak nastavlja širiti krug učitelja koji će moći provoditi izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje koji se provodi u svih devet sisačkih osnovnih škola za učenike od petih do osmih razreda. Ovogodišnja edukacija započela je u OŠ 22. lipnja i obuhvatit će dodatnih 19 učitelja iz sisačkih osnovnih škola.
Cilj programa je kod učenika razvijati ljudske vrijednosti utemeljene na razumijevanju i prihvaćanju, poštovanju različitosti i ljudskih prava. Obuku učitelja provode Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije i GONG trajat će ukupno 92 sata.
Edukacija će biti podijeljena na tri osnovne teme: Vrijednosti, sadržaji i metode građanskog odgoja i obrazovanja, Edukacija za građansku pismenost te Integralno građansko obrazovanje, a nakon što je odslušaju, učitelji će biti aktivno uključeni u provedbu programa Građanskog odgoja i obrazovanja za učenike osnovnih škola u Sisku.
Grad Sisak drugi je, odmah nakon Rijeke, u školskoj godini 2018./2019. uveo program Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavnu aktivnosti u svih devet sisačkih osnovnih škola. U Hrvatskoj takav program provodi 12 gradova i županija.