Gradsko društvo Crvenog križa Sisak poziva davatelje krvi na akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati u srijedu 28. lipnja od 9 do 12 sati, u prostorijama društvenog doma INA Rafinerije nafte Sisak u Ulici A. Kovačića 1. Akcija dobrovoljnog davanja krvi održat će se i u četvrtak, 29. lipnja od 10 do 18 sati u prostorijama restorana Tratoria na željezničkom kolodvoru u Sisku (pauza za medicinsko osoblje je od 13.30 do 14 sati).

S obzirom da su u ljetnim mjesecima povećane potrebe za krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak poziva sve dosadašnje darivatelje, ali i one koji to žele postati, da se odazovu pozivu, jer je krv lijek koji može darovati samo čovjek čovjeku, koja pomaže pri izlječenju i spašava živote.

Sa sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i iskaznicu davatelja krvi, davatelj treba biti odmoran i dobro naspavan, prije davanja krvi treba pojesti laganu hranu, prije i nakon davanja krvi treba popiti dosta vode, a  prilikom ispunjavanja upitnika i razgovora s liječnikom treba iskreno odgovarati na pitanja.