U nekadašnjoj dvorani Silaxa pokraj bazena u Capragu danas je predstavljen projekt obnove gimnastičke dvorane vrijedan 910 tisuća eura. Projekt je predstavila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u prisustvu najbližih suradnika, te predsjednika Gimnastičkog kluba ”Sokol” Sisak Josip Von Sacher-Mayer i glavnog trenera Krešimira Majdandžića.

Osim rekonstrukcije dvorane i opremanja najsuvremenijom gimnastičkom opremom, pored dvorane će se urediti 85 novih parkirnih mjesta za automobile, 7 za motocikle i 19 parking oslonaca za bicikle, što će olakšati problem parkiranja posjetiteljima bazena. Projekt je planiran tako da se svo drveće sačuva, a da se iskoristi do sada nekorištena površina.

„Ovo je prvi projekt kojeg ćemo financirati iz ITU mehanizma za održivi urbani razvoj, koji se financira EU sredstvima, a uskoro ćemo krenuti i s prezentacijom ostalih. Ova lokacija mi je posebno draga jer na bazene Caprag dolaze posjetitelji ne samo iz Siska već i iz okolnih gradova i županija. Upravo to nam je dalo još veću motivaciju za uređenjem ovog kompleksa. Ova dvorana nosit će naziv Gimnastička dvorana Caprag i omogućit će gimnastičkom klubu da upiše svu djecu koja se žele upisati, a po uzoru na sve besplatne programe koje ŠRC provodi sigurna sam da ćemo s gimnastičkim klubom za naše vrtićance i osnovnoškolce imati i neki temeljni besplatni program gimnastike kako bi nam se djeca razvila u zdrave pojedince i kako bi ostali što duže u sustavu sporta”, kazala je Ikić Baniček.

Radovi na rekonstrukciji dvorane i uređenju okoliša krenut će odmah nakon provedbe postupka javne nabave, a prvi trening gimnastičara očekuje se u proljeće 2025. godine.

„Gimnastički klun Sokol Sisak broji 80-ak članova, a imali bismo ih trostruko više da kapaciteti to dozvoljavaju. Zahvaljujući Gradu Sisku i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček pokrenuo se ovaj projekt koji će omogućiti da sva djeca u gradu moći trenirati, uživati i razvijati se u sportskom smislu jer će imati novu dvoranu s najboljom opremom”, kazao je predsjednik kluba Josip Von Sacher-Mayer.

Ovim projektom Sisak će dobiti i treću sportsku dvoranu u samo osam godina. Nakon Ledene na Zibelu, sportske dvorane na Zelenom brijegu, ulaganja u sport potpuno su promijenila sliku sporta u Sisku, u kojem kroz Zajednicu sportskih udruga djeluje 65 klubova.