Dan Dječjeg vrtića Sisak Novi obilježen je nizom aktivnosti proteklog tjedna. Tjedan Otvorenih vrata započeo je otvaranjem izložbe didaktičkih pomagala od neoblikovanog prirodnog materijala u dvorani vrtića Tratinčica, a potom i u vrtiću Radost. Potom je održana edukativna radionica na temu: “Pervazivni razvojni poremećaji” koju je vodila prof. rehabilitator Ivana Čubrilo Franjić te predavanje psihologinje Ivane Barišić Perše na temu: “Stres prema Teoriji izbora”.
Dječji pjevački zbor “Kosjenka” održao je rođendanski koncert u Društvenom domu INA Rafinerije Sisak na kojem su nastupili djeca iz Folklorne igraonice Maslačak i Tratinčica, Engleske radionice te djeca iz programa predškole.
Rođendan Vrtića proslavili su djelatnici i umirovljenici u Restoranu Trattoria gdje je održana svečana sjednica i prigodni domjenak.
Tijekom tjedna Otvorenih vrata u svim objektima su bile postavljene glasačke kutije, a zaposlenici su birali djelatnika godine. Najviše glasova dobila je spremačica Ankica Crljenica, kojoj je bolest spriječila dolazak na svečanu sjednicu. Ravnateljica Ljubica Ivšić iskoristila je priliku da zahvali svim donatorima na nesebičnoj pomoći te članovima Upravnog vijeća i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček na velikoj podršci.
Dan vrtića danas je proslavljen slavljeničkim kolačima u svim skupinama Dječjeg vrtića Sisak Novi.