Češka beseda Sisak i ove godine, sedmu godinu za redom, organizira Dane češke kulture u Sisku, koji će trajati 29. i 30.  rujna.

U petak, 29. rujna u 19 sati, u prostorijama Češke besede Sisak, na Trgu grada Heidenheima 1, bit će  predavanje  i  bit će otvorena izložba pod nazivom Čarobni svijet Josefa Lade (Kouzelný svět Josefa Lady), u čast sjajnog češkog slikara, ilustratora i književnika Josefa Lade, koji je u Češkoj i u svijetu najpoznatiji kao ilustrator Hašekovog romana Dobri vojnik Švejk. Likovno ga je opremio s mnoštvom crteža i tako Švejkovu liku dao općepoznati izgled. Ove godine obilježava se 130. godišnjica Ladinog rođenja i 60. godišnjica smrti.

U subotu, 24. rujna s početkom u 19 sati, u sisačkom Kazalištu 21 održat će se  program pod nazivom Večer pjesme i plesa, tijekom kojeg će nastupiti pjevačke, folklorne i glazbene skupine Čeških beseda iz Daruvara, Kaptola i Siska te gošće VA L.I.P.E.

Cilj Dana češke kulture u Sisku je pridonositi očuvanju češke tradicije među sisačkim Česima i Siščanima čeških korijena, propagirati češku kulturu te doprinositi multikulturalnosti Siska.

Pokrovitelji Dana češke kulture u Sisku su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Vijeće češke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, a ulaz na sve programe je slobodan.