Sutra će se u središtu grada održati Dan udruga, manifestacija osmišljena kako bi se građanima grada Siska predstavile udruge i programi koje realiziraju, a uključuje Sajam udruga i ustanova u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak u povodu nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“  u okviru projekta „Volonterska mreže grada Siska“ kojeg provodi ALD Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom i Centrom za socijalnu skrb Sisak te u suradnji s Domom kulture “Kristalna kocka vedrine” i Turističkom zajednicom Siska.

Kako će se Dan udruga održati u subotu, 27. svibnja, u manifestaciju se uključila i Zajednica sportskih udruga grada Siska s idejom da na taj način svi skupa obilježimo Dane otvorenih vrata udruga koji se ove godine održavaju od 25. – 27. svibnja te najavimo 25. Svjetski dan sporta koji se ove godine obilježava u srijedu, 31. svibnja i našim sugrađanima predstavimo bogatstvo i raznolikost sporta u gradu Sisku.

Tom prilikom predstavit će se sportske udruge i klubovi uz demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima, a održat će se i natjecanje u starim sportovima.