Svjetski dan učitelja u Osnovnoj školi 22. lipnja obilježen je izložbom umjetničkih i kreativnih radova učitelja te škole koji nastaju u njihovo slobodno vrijeme. Tom je prilikom predstavljena i učiteljska zbirka na koju su u školi posebno ponosni.
-Prikupili smo sve radove naših učitelja koji su objavljeni i tiskani u bilo kojoj forimi. Bilo da je riječ o udžbenicima, radnim listovima ili priručnicima. Mislimo da treba biti ponosan na kolege koji su svoju struku izložili javnosti i recenzijama i pokazali da mogu unaprijediti odgojno-obrazovnu praksu. U našoj školi imamo i kolege čije su knjige sastavni dio lektire te autore pjesama koji su nagrađivani na različitim natječajima – naglasila je ravnateljica OŠ 22. lipnja Azra Rađenović.
U ime Grada Siska događaju su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Ivan Đumbir i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić koji je učiteljicama i učiteljima čestitao današnji Svjetski dan učitelja.
-Uvijek kad se malo vratimo u prošlost i razmislimo, možda smo iz procesa obrazovanja zaboravili nekog profesora ili predmet, ali uvijek se rado sjećamo našeg prvog učitelja i s osmijehom na licu se vratimo u to vrijeme. Jer upravo oni su nam odškrinuli ta vrata znanja i onda nas pustili da odletimo svatko svojim putem. To je jedno zanimanje koje u društvo još uvijek nije dovoljno prepoznato. Oni koji odlučuju o materijalnom statusu neka se sjete svojih prvih učitelja i nadam se da će tako lakše donijeti odluku koja će poboljšati njihov materijalni položaj bez obzira na krizu, jer to je jedno zanimanje koje je humano i ostavlja trag na pojedincu, ali i zajednici u cjelini – rekao je Andučić.