Promocijom sveučilišnih prvostupnika inženjera metalurgije i magistara metalurgije, danas je svečano obilježen Dan Metalurškog fakulteta u Sisku. Dekan dr. sc. Ladislav Lazić naglasio je kako jedino Metalurški fakultet ima prilagođeni program studija i znanstveni kadar koji odgovara potrebama gospodarstva u metalurškoj proizvodnji.
U ime Grada Siska, prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnice Marko Krička.
-Da su neka druga vremena čestitao bih vam od srca i poželio studentima koji danas imaju promociju da već sutra počnu raditi u našoj Željezari. Međutim, situacija nije takva i neke stvari jednostavno ne mogu prešutjeti. Slavna sisačka Željezara danas ne radi. Za to odgovornost snose vodstva Željezare iz ’70-ih koji nisu proveli treću fazu modernizacije. Odgovornost snose i oni ministri i premijeri koji su ’90-ih odlučili da nam Željezara ne treba kao takva. Odgovornost imaju i oni koji su 2000-tih odlučili da metalurgija ne treba Hrvatskoj, ni Željezara ni Metalurški fakultet. Svi oni ponašali su se u maniri ne dobrog gospodara. Nadam se da ćete mi oprostiti na ovom tonu, jer ja sam ipak samo dijete Željezare i sin jednog Željezarca – rekao je Krička.
Prisutnima se obratio i prorektor dr.sc. Miljenko Šimpraga koji je čestitao svim djelatnicima i studentima 55. rođendan Metalurškog fakulteta istaknuvši kako su na fakultetu u posljednjih godinu dana postignuti sjajni rezultati.