Postaja prometne policije Sisak danas je organizirala akciju Dan ljubaznosti u prometu 2019. u sklopu koje su pripadnici prometne jedinice mladeži na pet sisačkih raskrižja nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, a u cilju poticanja tolerantnih odnosa između vozača i pješaka.

Savjesni vozači su zaustavljani i prigodno darivani na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje su se akciji pridružili zamjenik gradonačelnice Marko Krička  i tajnik HAK-AK Sisak Ante Lohert. – Grad Sisak je već tri godine za redom pokrovitelj ove vrijedne akcije Postaje prometne policije Sisak, kojom se potiče poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima. Zahvaljujem svim pješacima i vozačima koji na današnji dan paze jedni na druge i pozivam ih da to čine i u buduće, istaknuo je Marko Krička.

Prema riječima organizatora akcije Marija Tkalčića iz Postaje prometne policije Sisak, na području grada Siska prošle je godine zabilježeno 18 prometnih nezgoda u kojima su dva pješaka smrtno stradala,  zabilježeno je i 87 nepropuštanja pješaka na pješačkom prijelazu te 20 prijelaza pješaka na nepropisani način. Od početka ove godine  bile su četiri prometne nezgode s jednim smrtno stradalim pješakom, 37 nepropuštanja pješaka te 24 prekršaja pješaka.