U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Grada Siska u ponedjeljak, 22. lipnja obilježit će se Dan antifašističke borbe u šumi Brezovica kraj spomenika Prvom partizanskom odredu. Okupljanje sudionika započinje od 9.30 sati i traje do 10 sati, kada započinje polaganje karanfila u podnožju spomenika. Karanfile će osigurati organizatori. Sve one koji su namjeravali donijeti vijence, organizatori upućuju da za to predviđeni novac uplate za obnovu spomenika Prvom partizanskom odredu i to na račun SABA. Obilježavanje Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica od 10.30 sati prenosit će i prvi program HRT- a.

Sve zainteresirane za dolazak u Brezovicu organizatori mole da dođu ranije kako bi mogli na vrijeme parkirati automobile na za to predviđenim mjestima na samom ulasku u šumu Brezovica. Na ulasku u šumu, na početku makadamskog puta, pa do spomenika, od 8 do 10 sati sudionike će prevoziti autobus Auto prometa i to dinamikom kako sudionici budu pristizali.

Također, organizatori mole sve sudionike da ne parkiraju na prilaznoj cesti Put debelom brestu, jer će na taj način zakrčiti prometnicu, na kojoj će promet biti reguliran jednosmjerno, što znači da će se na Put debelom brestu ulaziti iz pravca Siska, a izlaziti u pravcu Popovače.