Sisački festival piva održava se ove subote, 14. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine, na kojoj posjetitelji mogu upoznati bogatu povijest sisačke industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine. Priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak organiziravši višednevnu manifestaciju pod nazivom Dani industrijske baštine u sklopu koje se održava i Sisački festival piva pokrenut prije pet godina na 160. godišnjicu rada prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u Sisku. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska.

Sisački festival piva kao i svake godine započinje obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15 sati. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb). Za goste koji će na manifestaciju stići vlakom u 14,42 sata iz Zagreba, organiziran je prijevoz autobusom u 14,50 sati od željezničkog kolodvora do Stare pivovare.

Program Festivala nastavlja se na gradskom Korzu u 17 sati, a  prijavljeno je 12 craft pivara iz Hrvatske, od kojih su tri iz Siska. Posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva koja su proizveli domaći pivari i kušati hranu koja odlično ide uz pivo. Brijačnica „Ivančica“ i Spaček klub iz Siska sudjeluju u programu pod nazivom „The Best Beards Beer Fest“. Glazbeni gost ovogodišnjeg Sisačkog festivala piva je Rambo Amadeus, a koncert počinje u 21 sat.

Svi posjetitelji koji na manifestaciju dolaze vlakom, ostvaruju 50 posto popusta na cijenu povratne karte.  Prilikom kupnje povratne karte na blagajnama HŽ-a, na relaciji Zagreb – Sisak,  potrebno je naglasiti da su posjetitelji manifestacije, a po dolasku u Sisak kartu je potrebno potvrditi u Turističko informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a)  ili blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a) jer će u suprotnom od strane konduktera u vlaku biti naplaćen pun iznos povratne karte.