U povodu Međunarodnog praznika rada, prigodnu čestitku uputile su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić.

“Ove godine prvi put Praznik rada obilježavamo u drugačijem ozračju. Zbog situacije nastale pandemijom koronavirusa i mjera kojima se zabranjuje okupljanje građana, Grad Sisak ne može organizirati tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada u Šumici. Iako se svi vesele tradicionalnom druženju na Praznik rada, podsjećamo vas da je na snazi zabrana okupljanja na javnom prostoru.

Bez obzira što neki epidemiološke mjere prilagođavaju populizmu i kampanji, pravo radnika na odmor, koje su sindikati izborili kroz mukotrpnu borbu protiv elita, nije nešto na čemu se trebaju skupljati politički bodovi niti nešto što se može zamaskirati kao epidemiološka mjera. Radnička prava nisu i ne mogu biti parcijalna nego opća. Zato je 1. Maj aktualan i danas kao 1886. godine u Chicagu.

Čim se epidemiološka situacija poboljša, Grad Sisak organizirat će sva događanja na koja ste se navikli tijekom prijašnjih godina. U vrijeme prepuno izazova moramo pokazati strpljenje i solidarnost, kao i sjećanje i razumijevanje što nam znači Međunarodni praznik rada.

Siščankama i Siščanima želimo sretan Praznik rada!”,  poručile su u svojoj čestitki gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić.