U povodu obilježavanja 25 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je danas svim građankama i građanima te posebno hrvatskim braniteljima Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

‘Drage Siščanke i Siščani, na današnji dan 15. siječnja 1992. godine, naša je država postigla međunarodno priznanje svoje neovisnosti. Bili smo toga dana izuzetno ponosni jer su zemlje Europske zajednice priznale Republiku Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu.

Ovo je još jedna prigoda da odamo počast svim hrvatskim braniteljima i iskažemo im duboku zahvalnost jer su svojom odlučnošću i hrabrošću izborili našu opstojnost. S posebnim se ponosom prisjećamo i onih kojih više nema, a svoje su živote ugradili u temelje slobodne Hrvatske.

Hvala svima koji su pridonijeli da Republika Hrvatska postane međunarodno priznata i ravnopravna članica zajednice europskih naroda.

Danas kada smo punopravna članica Europske unije, samostalna i suverena država na svima nama je odgovornost da čuvamo našu voljenu zemlju i radimo i stvaramo na dobrobit svih naših građana.’