Centar za žene Adela i Građanska inicijativa Moj grad Sisak organizirali su danas na tržnici Kontroba obilježavanje Međunarodnog dana žena. Pridružio im se i zamjenik gradonačelnice Marko Krička koji je zajedno s direktoricom Gradske tržnice Sisak Adelinom Ivković uručio cvijeće ženama-zakupcima koje posluju na tržnici Kontroba. Zamjenik gradonačelnice čestitao je svim ženama njihov dan.
-Iz svog vlastitog iskustva mogu potvrditi da bi se bez žena malo toga moglo napraviti. Mi muškarci moramo se zauzeti, zajedno sa ženama, da floskula o ravnopravnosti prestane biti floskula i da ravnopravnost postane temelj hrvatskog društva. Istina je da su žene u našem društvu podcijenjene kako u političkom životu tako i na svom radnom mjestu pa čak i u obitelji. Na nama je da zauzmemo jasan stav da žena u hrvatskom društvu mora imati svoje mjesto – poručio je Krička.
Također je naglasio da bi ga veselilo da je više žena u političkom životu grada Siska, pogotovo u Gradskom vijeću Grada Siska u kojem je samo pet žena, ali smo zato jedan od rijetkih velikih gradova na čijem je čelu žena, rekao je Krička.