U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček uputila je čestitku svim hrvatskim braniteljima i građanima grada Siska.

„Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, s osobitim se poštovanjem i ponosom prisjećamo veličanstvene pobjede hrvatskog naroda u vojno- redarstvenoj akciji Oluja. Ovom prilikom izražavam najdublju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi, samostalnosti i neovisnosti naše države. Obaveza svih nas je, na temeljima njihove hrabrosti, odlučnosti, požrtvovnosti i zajedništva, graditi naš Sisak na dobrobit svih njegovih građana.

Dragi branitelji, drage Siščanke i Siščani, u ime svojih suradnika i osobno, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja“,  stoji u čestitki gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

 

 

Čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović.

„Drage Siščanke i Siščani, sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Obilježavamo ga prisjećajući se kolovoza prije 26 godina, tih dana ponosa i slave, veličanstvene Oluje koja nam je donijela  pobjedu kojom je okončan nametnuti rat, koja nam je donijela slobodu i mir, vratila nadu,  a prognanima  omogućila povratak domovima.

Na današnji dan odajemo počast i posebno se prisjećamo poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.  Njihova hrabrost i žrtva trajno nas obvezuju da u duhu zajedništva, udruženih znanja i sposobnosti  gradimo bolju budućnost za našu domovinu Hrvatsku i naš grad Sisak. Mi današnji Siščani, želimo da buduće generacije  budu ponosne i  na naša postignuća.

Dragi branitelji, u ime Gradskog vijeća Grada Siska čestitam vam vaš dan, a svim sugrađanima sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!“, stoji u čestitki predsjednika Gradskog vijeća Grada Siska.