Pokraj škole i nogometnog igrališta u Budaševu otvoreno je novo dječje igralište. Uređenje i nabava sprava, ukupne vrijednosti 169 tisuća kuna, financirano je iz donacije Crvenog križa Bosne i Hercegovine za područja pogođena potresom.
„Ovo je idealna lokacija za postavljanje igrališta, jer ovdje je puno djece, a u blizini nije bilo sličnog sadržaja. Nadam se da će ovo igralište djeca i roditelji prepoznati kao sigurnu lokaciju za igru i druženje“, rekao je zamjenik ravnatelja GDCK Sisak Filip Klipić.
Gradonačelnica je zahvalila Crvenom križu BiH iz čije je donacije ovo igralište financirano i Gradskom društvu Sisak koje je projekt provelo po svim propisima za sigurnost djece.
„Ova lokacija je centar društvenog, kulturnog i sportskog života. Igralište će sigurno biti u punoj upotrebi bilo da ga koriste djeca koja ovdje žive, treniraju u BSK-u ili školska djeca. Drago mi je da Crveni križ Sisak uvijek izlazi u susret potrebama zajednice“, naglasila je gradonačelnica.
Školska djeca koja su već isprobala novo igralište predložila su i postavljanje sjenice što je gradonačelnica prihvatila kao odličan prijedlog i obećala im ispuniti želju.