Danas je zadnji dan nastave u školama i mnoge učenice i učenici se vesele slobodnim danima i odmoru nakon uspješne školske godine. Svuda s nastavom prestaju i aktivnosti produženog boravka, ali tako nije i u Sisku. U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo kreće u Hrvatskoj jedinstven projekt – Ljetni boravak, program edukativno-zabavnih aktivnosti za školsku djecu čiji roditelji nemaju sreću da djecu mogu ostaviti nekome dok su na poslu. Ove godine taj je program posebno popularan jer će ga pohađati čak 185 učenika i učenica svih gradskih škola, što je čak 32% više u odnosu na protekle godine.

„Veseli nas porast broja djece jer to pokazuje da smo dobro osmislili i ovaj program. Oni koji vole uspoređivati gradove i njihove projekte, sve nam više priznaju da smo po mnogo čemu poseban grad. Prvi smo u Hrvatskoj po povećanju ulaganja u osnovno školstvo i predškolski odgoj, ulažemo više i imamo programe kakve drugi nemaju. U svim školama i vrtićima smo riješili ono što mnogi drugi gradovi tek počinju rješavati – topli obrok i to po najvišim standardima, produženi boravak, građanski odgoj, đački džeparac, škole plivanja, klizanja i atletike. Takva ulaganja u našu djecu nas izdvajaju visoko iznad prosjeka i ponosni smo na to“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ljetni boravak, specijalizirani program za sisačke učenike, trajat će do 19. srpnja svako ga dana od 6:30 do 17 sati. Program financiraju Grad Sisak i roditelji na isti način kao i redovni produženi boravak, a djeca u školi imaju osigurane obroke, informatičke i modelarske radionice, razne igre i zanimacije te kupanje na bazenima Caprag. Ljetni boravak za djecu iz svih sisačkih osnovnih škola organiziran je u OŠ Braće Bobetko u Capragu.