Sisak će dobiti čak 170 novih stabala u gradskoj akciji „Zeleni Sisak za zeleni planet“ koja će se održati u ponedjeljak, 21. studenog. Siščani koji to žele mogu se ovoj stručno vođenoj sadnji novih stabala pridružiti na čak 14 od ukupno 28 lokacija sadnje u Sisku. Pripremite svoje rukavice i dobru volju i zazelenimo zajedno naš Sisak i naš planet!

Komunalac Sisak vodi cijelu akciju i podupire ju svojim radnicima i mehanizacijom, a pridružit će se i drugih gradskih službi, tvrtki i ustanova. Komunalac već priprema rupe u koje će se drveće saditi, a na sam dan akcije će osigurati stručno vodstvo i edukaciju za sve koji će htjeti pomoći.

Plan sadnje postoji za područje cijelog grada, a biljne vrste su pomno odabrane i imaju točno određene lokacije na koje će biti sađene. Posebno u ovoj akciji je to da brigu o svim posađenim biljkama, ali i njihovo zalijevanje i održavanje nakon sadnje preuzima Komunalac Sisak. Kod planiranja ove sadnje vodilo se računa o tome da se na mjestima uklonjenih bolesnih ili osušenih stabala posadi novo, kao na primjer u Zvonimirovoj ulici ili na parkiralištu kod GRAMA-e.

Evo i 14 lokacije na kojima možete pomoći, ukoliko osjetite potrebu pomoći našem planetu i svojim plućima:

 1. Dječje igralište Majmunjak – 20 komada novog raslinja
 2. Trg Franje Tuđmana – 8 kom novog raslinja
 3. Trg hrvatskih branitelja  – 50 novih biljaka
 4. Parking kod Gradske tržnice – 10 novih stabala
 5. Parking kod GRAMA-e – 12 novih stabala
 6. Komunalna zona – 23 nova stabla
 7. Uz Dječji vrtić Različak – 10 novih stabala
 8. Kavurićeva ulica – 10 novih stabala
 9. Hrastelnica – 55 novih biljaka
 10. Zvonimirova ulica – 26 novih stabala
 11. Park&Ride parking – 6 novih stabala
 12. Gradska sportska dvorana Zeleni brijeg – 11 novih biljaka
 13. Ciglarska graba – 12 novih stabala
 14. Rimska ulica – 8 novih stabala

Iz Komunalca mole da se pri dolasku na lokaciju obavezno javite voditelju radova koji će vas rasporediti na poslove sadnje. Radovi kreću u 8 sati.

U akciji „Zeleni Sisak za zeleni planet stabla će biti posađena i na ovim mjestima: Šetalište Vladimira Nazora, Cesarčeva ulica, uz dječji vrtić Sunce, Tomislavova ulica, Branimirova ulica, Petrinjska i Lađarska, Lonjska ulica, Bakranova ulica, Grgčeva ulica, parking kod bazena te dvorišta OŠ Braća Bobetko, OŠ Braće Ribar, OŠ Komarevo, OŠ Viktorovac i OŠ Ivana Kukuljevića.