Manifestacija Božić u gradu počinje 2. prosinca i trajat će sve do 7. siječnja sljedeće godine do kada će raditi klizalište na otvorenom na Trgu bana Jelačića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u gradskoj vijećnici.

-Svake godine se trudimo ponuditi nešto više i nešto drugačije. Ove godine to će biti klizalište dimenzija 30×15 metara na Trgu bana Josipa Jelačića koje se otvara 6. prosinca i radit će sve do 7. siječnja. Vilenjakova radionica bit će u prostoru bivše Mozaik knjige na dječjem igralištu na Majmunjaku, pozornica će biti kod sata i na toj lokaciji je veliki bor i tu će se nalaziti adventski vijenac. Organizirali smo i bogatu ugostiteljsku ponudu, ali i niz događanja za najmlađe. Važno nam je da se, uz roditelje, zabave i naši najmlađi. I u samom finalu Božića u gradu je božićni koncert grupe Meritas i Jelene Radan 23. prosinca od 20 sati – najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kako je dodala direktorica TZ grada Siska Milijana Borojević naglasak programa Božića u gradu je na djeci, odnosno na radionicama i kazališnim predstavama za djecu. Posebno je izdvojila dječji doček nove godine.

-Ove će godine doček nove godine za najmlađe biti drugačiji od onog što smo radili do sada. U programu dočeka dječje nove godine sudjelovat će najbolji iz natjecanja Prvi pljesak od prošle i ove godine – rekla je direktorica TZ grada Siska.

Klizalište na otvorenom na Trgu bana Jelačića otvara se u srijedu, 6. prosinca u 18.40 uz dolazak sv. Nikole i malih hokejaša KHL Sisak. Klizalište će biti otvoreno do 7. siječnja 2018. u vremenu od 10 do 22 sata.

-Oni koji nemaju svoje klizaljke moći će ih iznajmiti, osigurano je 150 pari klizaljki i pomagala za malu djecu koja još ne znaju klizati. Uz klizalište će biti postavljeni ugostiteljski objekti u kojima će se moći popiti čaj ili kuhano vino i nešto pojesti – navio je Saša Petak, ravnatelj ŠRC-a Sisak.

Tijekom manifestacije Božić u gradu prvi će put voziti božićni autobusi.

-Djeca su naša najbrojnija kategorija putnika pa ćemo im se ove godine zahvaliti tako što ćemo ih voziti besplatno u dva nova autobusa koji će biti ukrašeni lampicama i kuglicama. Dogovoreno je već do sada sa školama više od 50 prijevoza. Djecu nećemo samo voziti već smo angažirali i glumca Marka Hergešića koji će izvoditi kratku predstavu u autobusu. Kad ne budu bili angažirani na prijevozu djece, božićni autobusi vozit će u sklopu redovnih gradskih linija – rekao je direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

Ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Dubravka Šurlan iz bogatog programa knjižnice izdvojila je micro:bit radionicu koja će se održati 20. prosinca od 18 sati u dječjem odjelu knjižnice gdje će djeca toga dana uz pomoć micro bitova izrađivati božićne čestitke, a također najavila kako će niz događanja za djecu biti organizirano i u odjelu Caprag dok je Marijana Barišić iz Doma kulture izdvojila dječje predstave koje će se održavati svake adventske subote u Daskalištu u 10 sati. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač najavio je doček nove godine na otvorenom kod sata, a Siščane će u najluđoj noći u godini zabavljati sisački bend Ruswaj uz vatromet točno u ponoć, šampanjac  i čestitku gradonačelnice.