Gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček danas je u uredu posjetio poseban gost, Borna Lončar, 200. ovogodišnji korisnik naknade za novorođenčad Grada Siska. U pratnji brata Franka, sestre Tare i roditelja Ane i Gorana Lončar Borna je cijelo vrijeme druženja bio izuzetno mira, a glavnu su riječ preuzeli sestra i brat.

Gradonačelnica je čestitala ovoj peteročlanoj obitelji na prinovi i u razgovoru doznala najvažnije životne detalje poput tko najbolje kuha lazanje, tko najbolje sluša, tko su „tete iz vrtića“ i pojedinosti o prijateljicama i prijateljima iz vrtića.

„Drago mi je što će sisačke obitelji ubrzo imati još veći izbor jer dograđujemo Različak i Maslačak, a gradimo i novi vrtić u Galdovu. Posvetili smo se tome da Siščani imaju najbolje uvjete za odgoj svoje djece i njihovo odrastanje i kad se govori o vrtićima i kad se govori o slobodnim aktivnostima, gradskom prijevozu, školovanju i drugim svakodnevnim i važnim stvarima“, rekla je gradonačelnica.

Za Bornu je gradonačelnica pripremila i poklon po izboru njegovih roditelja, mekanu podlogu za igru i igračku koju će stariji braco i seka najprije proučiti, a zatim Bornu i poučiti kako se s njom igra.

„Hvala gradonačelnici što nas je pozvala i slažem se da je Sisak odlično mjesto za život. Mi nismo ni pomišljali otići iz Siska i želimo ovdje dalje graditi budućnost naše djece“, kazao je otac Goran Lončar, koji se nedavno odlučio doškolovati, upisavši studij metalurgije.

Grad Sisak za svako novorođenče roditeljima isplaćuje potporu u visini 464 eura, odnosno 3.500 kuna, a ove godine, do kraja listopada, isplaćena je za 252 novorođene sisačke bebe.