Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove će godine po prvi puta obilježiti Dane sisačkog sporta, manifestaciju koja će obuhvatiti sportske i zabavne aktivnosti posvećene sportu i sportašima. Dani sisačkog sporta obilježavat će se svake godine u drugom tjednu ožujka, a program će biti posvećen projektima razvoja sisačkog sporta i unaprjeđenju sportske infrastrukture u našem gradu.

U sklopu proglašenja sportaša godine 15. ožujka, u suradnji sa Športsko-rekreacijskim centrom Sisak i Zajednicom športskih udruga, Grad Sisak će za sve sportaše, rekreativce i ljubitelje sporta organizirati koncert grupe Crvena jabuka u gradskoj sportskoj dvorani Zeleni brijeg. Bit će to vrhunac ovogodišnjih Dana sisačkog sporta tijekom kojih će Sisak ugostiti mladu U-15 nogometnu reprezentaciju Hrvatske, koja će na Gradskom stadionu odigrati utakmicu sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije. Da bi nogometni program bio bogatiji pobrinula se HNK Segesta, koja će u prijateljskoj utakmici ugostiti polufinaliste Hrvatskog nogometnog kupa NK Lokomotivu Zagreb.

U programu Dana sisačkog sporta bit će predstavljen projekt preuređenja postojeće dvorane pored bazena u Capragu u gimnastičku dvoranu koja nedostaje Sisku. To će, nakon Ledene i dvorane Zeleni brijeg biti treća nova sportska dvorana u Sisku u samo 8 godina, čime Sisak pokazuje da su sport i rekreacija Siščanki i Siščana strateški razvojni prioritet.

U Danima sisačkog sporta bit će predstavljeni i rezultati provedbe projekta Sisak FIT. To je jedinstveni projekt u Hrvatskoj kroz koji se provodi niz antropoloških mjerenja tjelesnog razvoja predškolske i školske djece. Sisak prvi u Hrvatskoj provodi takav projekt, a već u drugoj godini provedbe obuhvaćeno je 550 djece. Raznim mjerenjima i pregledima utvrđuju se fizičke predispozicije djece za bavljenje sportom, a utvrđuju se i nepravilnosti u tjelesnom razvoju, koje se u mlađoj dobi raznim vježbama lakše otklanjaju kako bi se zdravije razvijali.