Devete Kupske noći su pred vratima. Ovoga vikenda na Šetnici Slave Striegla bogat program za velike i male Siščane i goste pripremili su Turistička zajednica Grada Siska i Gradska galerija Striegl, Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Sisak te udruge lađarica i lađara Sisak uz snažnu potporu Grada Siska i tridesetak sponzora. Koncerti, ulični i cirkuski performeri, šikljada i kupska alka tradicionalno privlače pažnju velikog broja Siščana, a ovogodišnja imena sigurno će privući goste i izvan Siska.

„Očekujemo lijepo vrijeme ovaj vikend, a potrudili smo se i doveli smo odlične izvođače i zabavljače koji će nas zabavljati ovaj vikend. Pozivam sugrađane da rezerviraju ovaj vikend za dolazak na Kupske noći i da pozovu svoje goste jer ovaj vikend Sisak će ponuditi odličan program i prekrasne Kupske noći“, rekla je na danas održanoj konferenciji za novinare gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Urban & 4, Vojko V, Buč Kesidi, Porto Morto, Stampedo, Ivan Grobenski, DJ Mario Kovač, Ilija Rudman Pytzek i Omar pobrinut će se za glazbeni dio programa. Kulturan ulični festival donosi cirkuske predstave za djecu i odrasle, a u programu su i animacijski programi za djecu te zabavni park i Noćni market na pješačkoj zoni kod sata.

Šikljada ponovo u svjetlu pobjede sisačkih lađarica na Neretvi

Ovogodišnja deveta Kupska alka održat će se u petak u 19:30, najavio je predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubravko Habulin. Ova verzija alke, za razliku od Sinjske, ne trči se, već se plovi, a dvočlane ekipe imaju isti cilj – pogoditi u sridu i skupiti „punte“ koji ih mogu odvesti do bogatih nagrada.

Sisačka šikljada, koja se održava u čast kupskog čamca šiklje, i ove će subote okupiti velik broj domaćih i gostujućih ženskih i muških ekipa, među kojima i vrlo atraktivne i jake muške i ženske ekipe poznate s Neretvanskog maratona lađa. Ova atraktivna sprint utrka veslačica i veslača u kupskim čamcima šikljama drugu godinu zaredom održava se u svjetlu pobjede sisačkih lađarica na Maratonu lađarica, a članica Udruge lađarica Sisak Andrea Borić pozvala je i sve sugrađane na sudjelovanje i prijavu putem facebook stranica Udruge lađara Sisak i Udruge lađarica Sisak. Prijave za šikljadu su otvorene do petka, a lađarice i lađari pozivaju sve željne izazova da se okušaju u ovom natjecanju jer bitniji su druženje i zabava od konačnog rezultata.