Auto promet Sisak uskoro će u svoj vozni park dodati još devet novih autobusa koji će biti nabavljeni uz pomoć bespovratnih EU sredstava koja iznose 13,5 milijuna kuna dok će preostali iznos od 2,4 milijuna osigurati Auto promet Sisak iz vlastitih sredstava. Od devet autobusa, bit će nabavljeno osam dvanaestmetarskih autobusa i jedan mini bus, najavljeno je to danas na konferenciji za novinare koju su na autobusnom kolodvoru održali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.
-Novi autobusi su nam potrebni prvenstveno zbog prijevoza djece jer nam je sigurnost putnika i vozača u javnom prijevozu izuzetno važna. Osim nabave novih autobusa, na jesen ćemo se prijaviti i na natječaj za električne autobuse te za dobivanje bespovratnih sredstava za temeljitu obnovu autobusnog kolodvora, a postavit ćemo i nadstrešnice gdje god je to moguće. Da bismo sve to mogli ostvariti potrebno nam je pozitivno poslovanje. Unatoč tome što je prošla godina bila izuzetno izazovna zbog korone i potresa, Auto promet ima šestu godinu za redom pozitivno poslovanje i 160 tisuća kuna dobiti – rekao je Majić.
Gradonačelnica je čestitala direktoru Majiću i svim djelatnicima APS-a što su, kako je rekla, od tvrtke koja je 2013. bila u izuzetno lošem stanju, stvorili uspješnu tvrtku koja može biti uzor drugima u Hrvatskoj, ali i šire.
-Tvrtka u kojoj su se 2013. plaće isplaćivale svaki drugi mjesec i koja je imala zastarjeli vozni park, danas ima jedan od najmodernijih voznih parkova. Uz to, vrijedni djelatnici Auto prometa Sisak uspjeli su nabaviti još devet novih autobusa ukupne vrijednosti 15,9 milijuna kuna od kojih je čak 13,5 milijuna kuna bespovratno. Ova tvrtka pokazuje i da je društveno korisna te je nedavno objavila još jednu slikovnicu Kako je autobus pobijedio strah od potresa za naše sisačke mališane kako bi se lakše oslobodili strahova nakon potresa – rekla je gradonačelnica.
Slikovnica Kako je autobus pobijedio strah od potresa je peta slikovnica Auto prometa Sisak i dvanaesto tiskano izdanje, a već je podijeljena mališanima u sisačkim dječjim vrtićima.