Auto promet Sisak namjerava obnoviti vozni park za 18 novih autobusa kako bi se dodatno povećala kvaliteta prijevoza naših sugrađana.

-Iako je Auto promet Sisak obnovio vozni park s 15 novih autobusa, svakodnevno se u prometu nalazi 25 autobusa starih od 10 do 27 godina starosti. Uz podršku gradonačelnice Kristine Ikić Baniček aplicirali smo za bespovratna sredstva u visini 24.000.000 kuna – najavio nam je direktor Auto prometa Darko Majić.

Naime, posljednjeg dana mjeseca svibnja objavljen je „Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza“.

-Ovaj poziv je važan jer se projekt  sufinancira u stopostotnom  iznosu bespovratnih sredstava, što znači da Autopromet Sisak d.o.o. i Grad Sisak neće trebati financijski sudjelovati u nabavi novih 18 autobusa – dodaje Majić.

Nabava novih autobusa dodatno će unaprijediti kvalitetu javnog gradskog prijevoza koja se kontinuirano unaprjeđuje u proteklih nekoliko godina. Prijevoz građana Siska tako će se provoditi s 33 nova autobusa što će uvelike povećati kvalitetu prijevoza građanima grada Siska.

Pozitivno poslovanje ovog trgovačkog druptva iz 2016. godine, nastavljeno je i u 2017. godini i u prva četiri mjeseca ove godine Auto promet Sisak je ostvario prihod od 8.215.940 kn uz 471.833 kune dobiti.

-Ovakvi rezultati posljedica su racionalizacije poslovanja i kupovine novih autobusa, što je dovelo do pada troškova održavanja i goriva, a građanima je povećana kvaliteta prijevoza uz smanjeno zagađenje plinovima i bukom – zaključio je Majić.