Zapuštena i devastirana površina u sisačkom Capragu, na kojem su Siščani provodili svoja ljeta, krajem ove godine trebala bi ponovno biti u funkciji. Naime, ove godine započinje izgradnja bazenskog kompleksa koja bi trebala završiti na jesen te će time ovaj dio grada dobiti jednu sasvim novu i ljepšu dimenziju. Krajem prošle godine privedeni su kraju pregovori između Silaxa i Grada Siska koji će tu nekretninu, na kojoj se nalaze bazen i prateći sadržaji, kupiti za 1 milijun i 100 tisuća kuna. Obveza Grada Siska je ishoditi lokacijsku dozvolu i napraviti parcelacijski elaborat nakon čega će započeti i radovi na uređenju, odnosno izgradnji bazena na mjestu gdje se nekad nalazio.
-Obzirom da je bivša gradska vlast dopustila propadanje i devastaciju cijelog kompleksa, velik dio sredstva morat će se uložiti u demontažu postojećeg bazena koji je zbog zapuštenosti neiskoristiv. Radovi bi trebali završiti do jeseni ove godine – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Planirano je da se cijeli kompleks sastoji od tri otvorena bazena s toboganima. Jedan će biti za rasplivavanje s hladnijom vodom, drugi rekreacijski s toplijom vodom i on će biti povezan s trećim dječjim, odnosno malim bazenom.
Autor idejnog projekta je tvrtka KUBIKplus iz Siska koju vodi arhitekt Siščanin Boris Iharoš.
Bazenom će upravljati Športsko rekreacijski centar Sisak, a projekt rekonstrukcije bazena bit će financiran zahvaljujući poticajnim sredstvima HBOR-a u iznosu od oko 3 milijuna kuna.
Gradsko je vijeće na svojoj sjednici koja je održana 30. listopada 2015. donijelo Odluku o kupnji nekretnine u vlasništvu trgovačkog društva Silax d.d.