Auto promet Sisak, uz potporu Europske unije, nabavlja devet novih autobusa kako bi se građanima Siska i okolice osigurala održiva i kvalitetna usluga autobusnog prijevoza, rečeno je to na početnoj konferenciji projekta „Nabava novih autobusa za Auto promet Sisak“ koja je danas održana u restoranu Cocktail 2.

Ukupna vrijednost projekta je 19.963.000,00 kuna od čega prihvatljivi troškovi iznose 15.970.400,00 kuna, a sufinanciranje projekta iz Kohezijskog fonda iznosi 13.574.840,00 kuna.

-Zadovoljstvo mi je prisustvovati još jednom velikom projektu Auto prometa Sisak, tvrtke koja je 2013. godine bila u izuzetno lošem stanju kada je u pitanju vozni park, ljudski kapaciteti i financijska situacija jer su se plaće isplaćivale svaki drugi mjesec. Danas je Auto promet jedna od najuspješnijih prijevozničkih tvrtki u Hrvatskoj. Od 2016. godine do danas, zajedno s ovih 9 autobusa, Auto promet je nabavio 43 nova autobusa i ukupna vrijednost svih projekata nabave novih autobusa iznosi više od 69 milijuna kuna. Ovaj iznos dovoljno govori koliko je bila čvrsta odluka Grada Siska i direktora Darka Majića da se tvrtka svrsta na listu najboljih – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Direktor Auto prometa Sisak Darko Majić zahvalio je gradonačelnici na pomoći u ovom projektu i odluci da se tvrtka razvija u pozitivnom smjeru. Naglasio je kako polovicu prevezenih putnika čine naši mladi sugrađani što znači, kako je rekao Majić, da grad Sisak živi, a vozni park je pouzdan i siguran.

-Suvremeni vozni park doprinijet će povećanju udobnosti i dostupnosti usluge javnog prijevoza, povećanju osobne sigurnosti u javnom gradskom i vozača i putnika te smanjenje negativnog utjecaja na zagađenje zraka – rekao je Majić.

Načelnica Uprave za EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Ina Topić izrazila je zadovoljstvo što Auto promet Sisak već drugi put sudjeluje u javnom pozivu kojeg je objavilo Ministarstvo, a sve u cilju kako bi se još više poboljšala udobnost, kvaliteta i sigurnost putnika u gradu Sisku.