Sisački prijevoznik Auto promet Sisak d.o.o. danas je prevezao svog milijuntog putnika ove godine, a za milijuntu putnicu priređeno je i posebno iznenađenje. Kada je gospođa Marica Ščrbak na šalteru sisačkog autobusnog kolodvora kupovala kartu za svoje putovanje, prišli su joj gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Auto prometa Sisak Darko Majić koji su sretnoj putnici uručili poklon – vrijednosnu karticu s uplaćenih 150 eura. Gospođa Marica je dugogodišnja putnica i zahvalila je Gradu Sisku i Auto prometu Sisak na lijepoj gesti te s velikim osmijehom otputovala, kako kaže, omiljenim sisačkim prijevoznikom za koji je i emotivno vezana.

“Beskrajno me veseli milijunti putnik s obzirom na to da Vlada RH i dalje održava željeznički prijevoz besplatnim. No, činjenica je da mi održavamo stabilan broj putnika te da u nekim kategorijama imamo i blagi porast. Vjernost i vrijednost koju Auto promet nosi svojim putnicima su konstanta, što dokazuju i brojke. Unatoč izazovima nakon potresa i pandemije Auto promet uspio je zadržati kvalitetu i kvantitetu svoje usluge”, rekla je gradonačelnica.

Nakon što je prošle godine postala prijevoznik s najmlađom flotom autobusa, ovu sisačku gradsku tvrtku u narednom razdoblju čeka rješavanje imovinsko-pravnih pitanja kako bi se napokon moglo krenuti u željenu i dugo očekivanu rekonstrukciju Autobusnog kolodvora Sisak. Uz to Grad Sisak investirat će 20 milijuna eura u nabavu najsuvremenijih električnih autobusa i autobusa na vodik. Nakon nabave najmodernijih autobusa na fosilna goriva, Grad Sisak radi jedan novi iskorak, osigurava novu, zeleniju budućnost Auto prometu s ekološki prihvatljivim vozilima. Cijeli ovaj projekt bit će u suradnji s resornim ministarstvom.