Auto promet Sisak d.o.o. prva je tvrtka u gradu Sisku kojoj je dodijeljeno pravo korištenja znaka „Hrvatska kvaliteta“, prva tvrtka u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je dobila znak kvalitete za uslugu te prva u Republici Hrvatskoj koja je dobila znak „Hrvatska kvaliteta“ za uslugu prijevoza putnika u cestovnom prijevozu, istaknuto je na konferenciji za novinare koja je održana danas u Gradskoj vijećnici.

Konferenciji za novinare prisustvovali su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, direktor Auto prometa Sisak d.o.o. Darko Majić, predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Boris Mesarić i direktorica HGK – Županijske komore Sisak Brankica Grd.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je direktoru i svim djelatnicima Auto prometa.

-Bez njihovog zajedničkog napora i truda koji pokazuju prema svim kategorijama putnika koji se koriste njihovim uslugama ne bi bilo moguće dobiti ovo vrijedno priznanje. Hvala i Hrvatskoj gospodarskoj komori koja je prepoznala kvalitetu našeg prijevoznika – rekla je gradonačelnica.

Direktor Auto prometa Darko Majić istaknuo je kako ovo trgovačko društvo, uz redovnu djelatnost, svojim putnicima pruža i neke usluge koje i nisu uobičajene.

-Uz uslugu pružanja prijevoza, mi smo prijevoznik koji je važan faktor svih događanja u gradu Sisku. Gotovo da nema niti jedne aktivnosti u gradu u kojoj ne sudjeluje Auto promet Sisak. Najbrojnija kategorija putnika su naša djeca i zato smo krenuli u izdavanje slikovnica za djecu, ukrašavanje autobusa za Uskrs i Božić u kojima smo imali i predstave za djecu nakon čega smo im podijelili i prigodne kalendare. Sve te usluge bile su besplatne za djecu i to je jedan nad standard koji pružamo našim putnicima. Za sve to dobili smo puno dječjih osmijeha i kad vidite tu radost i te osmijehe, sav trud se isplatio. Nismo zaboravili ni ostale kategorije putnika te smo ih na Dan žena darivali ružama i koncertom tamburaša u autobusu, a nastup tamburaša bio je poklon i našim putnicima na Staru godinu. Za dobivanje ovog priznanja bilo je važno i to što nakon više od desetak godina poslujemo pozitivno – naglasio je Majić.

Zadovoljstvo dobivanjem znaka „Hrvatska kvaliteta“ izrazio je i predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Boris Mesarić.

-Stručna komisija prepoznala je rad i društveno odgovorno ponašanje Auto prometa Sisak, od modernizacije voznog parka u skladu s normama EU čime se smanjuje onečišćenje okoliša, do toga kako se osjećaju putnici, posebno djeca. Za ovakav način komunikacije s djecom koju radi Auto promet imam samo riječi hvale – istaknuo je Mesarić.

Podsjetimo, trgovačkom društvu Auto promet Sisak d.o.o. prošle je godine odobreno 22,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za nabavu novih 20 autobusa koji ove godine stižu u Sisak. Uz 15 novih autobusa koji su nabavljeni u protekle dvije godine, od čega 13 sredstvima EBRD-a, Sisak će biti grad s najnovijim voznim parkom u Hrvatskoj.