Radove na asfaltiranju Neretvanske ulice i gradilište autobusnog ugibališta u Galdovačkoj ulici, obišla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima i predsjednikom Gradske četvrti Galdovo Robertom Grubecom. Neretvanska ulica dobila je asfalt u dužini 280 metara, a radove ukupne vrijednosti 330 tisuća kuna s PDV-om izvela je tvrtka Leček niskogradnja koja će sljedeći tjedan u potpunosti završiti sve radove u ovoj ulici.
Gradonačelnicu i njen tim dočekali su stanovnici ove ulice, a gospođa Nada Likić kazala je kako su čak 50 godina živjeli u prašini i jedva su dočekali asfaltiranje Neretvanske.
„Od stanovnika smo čuli da je prometnica već uvelike u uporabi i dobili smo informaciju da će se u ovoj ulici graditi nove obiteljske kuće i domovi što znači da će biti novih stanovnika i korisnika nove osnovne škole i vrtića. Sve ove manje investicije pokrenuo je veliki projekt Odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo i sad je logično da krenemo i s Poljskom ulicom i napravimo u toj ulici dugoočekivani nogostup kako bi sva djeca sigurno stigla do Galdovačke i nove škole te novog vrtića. Neretvanska i ugibalište u Galdovačkoj samo su neki od problema koje rješavamo. Sve što smo obećali Galdovčankama i Galdovačanima ćemo i ostvariti, ako ne ove, onda sigurno u sljedeće tri godine“, naglasila je gradonačelnica.
Dobro napreduju i radovi na autobusnom ugibalištu s nogostupom u Galdovačkoj ulici na križanju s Poljskom. Ukupna vrijednost radova je 550 tisuća kuna s PDV-om, a izvođač je tvrtka Toni Gale.
„Ono što smo prije godinu dana dogovorili sad se realizira na zadovoljstvo svih stanovnika Galdova i ovo je tek početak onoga što će se napraviti ovdje u naredne tri godine“, rekao je predsjednik Gradske četvrti Galdovo Robert Grubec.