Obavljaju se pripremni radovi za asfaltiranje posljednjeg neasfaltiranog dijela glavnog pješačkog puta na Gradskom groblju Viktorovac, od ulaza na groblje kod crkve Sv. Marije do postojećeg asfaltiranog puta. Radi se o 175 metara novo asfaltiranog puta koji će omogućiti puno ugodniji prilaz tom dijelu groblja, čime će se potpuno spojiti glavna pješačka komunikacija od jednog do drugog ulaza.

„Asfaltiranje dijela ulice Antuna Grahovara koja prolazi Gradskim grobljem Viktorovac olakšat će nam održavanje na tom dijelu groblja, a posjetitelji  koji dolaze sada će moći cijelom ulicom prolaziti asfaltom. Time je groblje kao član ASCE i novi član European Cemeteries Route dobilo na estetskoj i funkcionalnoj razini”, rekao je Srđan Marić direktor Gradskih groblja Viktorovac d.o.o.

Pješačka staza bit će uređena tako da će s obje strane imati rubnjake, a u pripremnim se radovima postavlja i novi tamponski sloj. Radove izvodi Leček niskogradnja u.o. iz Petrinje, a vrijednost radova koje financira Grad Sisak je 350 tisuća kuna. Staza bi trebala biti gotova pred božićne blagdane.