Korzo i Majmunjak bili su puni dječjeg žamora, smijeha i navijanja na programima kojima je nastavljeno obilježavanje Dana grada Siska.

Festival učenja kroz smijeh i igru naziv je događanja koje je organizirao Gradski muzej Sisak. Već tradicionalno kroz igru, natjecanje i zabavu djeca sisačkih osnovnih škola učili su o dugoj povijesti naselja na području na kojem se danas nalazi suvremeni Sisak. Igra nazvana Kronološka tablica odličan je medij za prenošenje znanja o bitnim datumima i godinama u sisačkoj povijesti kroz igru.

Literarni natječaj “Zašto volim svoj grad” Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak imao je svoju završnicu i dodjelu pohvalnica danas na Korzu. Djeca su čitala svoje literarne radove, a svaku su riječ pratili ostali okupljeni učenici koji su kasnije imali priliku sudjelovati i u izradi rođendanske čestitke svome gradu. Učenici su oslikali i “tortu” u koju su spremili svoje radove i tako ju napunili dobrim željama i lijepim stihovima.

Prekrasne radove učenika sisačkih osnovnih škola i vrtića dobila je Gradska galerija Striegl na natječaju za najbolje likovne uratke „Svaka obitelj sretna je na svoj način“. Na današnjoj maloj svečanosti gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uručila je posebne nagrade autorima najboljih radova.

U kategoriji vrtića najbolji rad imao je Marko Ivaniš. Naslov rada je „Svaka obitelj sretna je na svoj način“. Marko ima 4 i pol godine i pohađa skupinu „Bombice“ u Dječjem vrtiću Sisak Novi. Mentorice su mu Ivana Sertić i Koraljka Antić Selanac.

U kategoriji učenika osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda najbolji rad pod nazivom „Putujemo u Pariz“ ima Bruna Brstilo iz 4.a razreda OŠ 22. lipnja. Njena mentorica je Snježana Zuber.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda nagradu je osvojio rad Kiare Klobučar „Kad sam s mamom, kad sam s tatom…“. Kiara pohađa 7.b razred OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, a mentorica joj je Ema Milostić.