Mali vrijedni volonteri iz objekta Ciciban Dječjeg vrtića Sisak Stari iskoristili su prekrasan jesenski dan kako bi u akciji Volim Sisak posadili 10 voćaka i dopunili urbani voćnjak posađen 2017. godine na Ciglarskoj grabi u društvu volontera Savjeta mladih i ribočuvara iz Zajednice športsko ribolovnih udruga Grada Siska. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njen zamjenik Marko Krička vrijedne male radnike nagradili su medenjacima i zasluženim majicama Volim Sisak. Novih 5 trešnji  hruštova i 5 smokvi pridružilo se postojećim voćkama, a u planu je sadnja još 5 pitomih, jestivih kestena.

„Volim Sisak se pokazala kao vrlo uspješna akcija jer smo uspjeli uključiti i građane i školarce i vrtićance, uljepšali smo i udahnuli veselje nekim sivim površinama u gradu. Posebno mi je drago da smo djeci dali znanje o životu u skladu s prirodom i kako je jednostavno napraviti vlastiti vrt u povišenim gredicama ili posaditi voćku s koje onda možeš ubrati voće i učiniti nešto dobro i za okoliš i za sebe“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

Urbani voćnjak na Ciglarskoj grabi prvi je takav projekt u Hrvatskoj, posađen je kako bi građani slobodno mogli ubirati plodove, a plan je proširivati ga kako će među građanima rastao interes. Tri godine nakon Siska svoj voćnjak posadio je Varaždin, a prošle godine i Zagreb.

Ciglarska graba posljednjih je 7 godina gradskih ulaganja u taj prostor doživjela ogromnu preobrazbu iz zapuštenog i ostavljenog prostora u središte rekreacije na otvorenom ovog dijela grada. Izgrađeno je javno vježbalište, pješačka staza, ribička kuća s javnim WC-om, skate-park, postavljeni su javni roštilji i ugostiteljski objekt, a uskoro se planira i izgradnja tzv. pump-track poligona.