Rotary klub Sisak i ove godine u suradnji s Klubom sjedeće odbojke Sisak i Odbojkaškim klubom Sisak, a pod pokroviteljstvom Grada Siska i HEP d.d., organizira akciju pod nazivom „Odbojka u srcu“. Nizom aktivnosti obilježava se Svjetski dan srca koji ove godine donosi poruku “Zdravo srce izbor za svakoga, svugdje”.
-Ovom akcijom želimo poručiti kako briga za vlastito zdravlje može očuvati srce zdravim, a igranje odbojke i njezino praćenje uz druženje i navijanje, može biti način boljeg života – pojašnjava Diana Balenović, voditeljica projekta “Odbojka u srcu”
Akcija započela sinoć na Majmunjaku promocijom laičke reanimacije kako bi se građani informirali o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka koji mogu spasiti ljudski život. Mladež Crvenog križa Grada Siska demonstrirala je postupke na modelu lutke, a svi zainteresirani su mogli naučiti i isprobati tehniku u praksi.
Završnica akcije održat će se u subotu, 26. rujna 2015., od 10-13 sati u Sportskoj dvorani OŠ “22. lipanj”.
Iz programa izdvajamo:
-Revijalni turnir u sjedećoj odbojci – uz prijave za šestočlane ekipe na licu mjesta, igrat će se po jedan set sjedeće odbojke između prijavljenih ekipa
-Kutak za odrasle – kardiovaskularno savjetovalište (procjena rizika bolesti i stručno savjetovanje uz medicinsko osoblje Internog odjela bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak)
-Kutak za djecu – promocija Škole odbojke za najmlađe