Ove subote počinje Advent u Sisku koji bogati program posvećuje djeci, ali i svim generacijama Siščana sve do prvog tjedna nove 2024. godine. Klinci, koje najviše vesele dolasci Djeda Mraza i Svetog Nikole s poklonima i slatkišima, bit će sigurno oduševljeni atmosferom u prostorima priređenima za održavanje Adventa jer će imati priliku družiti se na radionicama, fotografirati se uz Djeda Mraza, napisati pokoje pismo želja i – odlično se zabaviti.

Advent i ove godine donosi svjetlucavo ozračje uz miris fritula, cimeta i kuhanog vina na Korzo uz novi šarmantni Adventski trg na kojem će se odvijati predstave za djecu, nastupi školske djece, koncerti i doček 2024. godine. Na Korzu će biti i štandova s ponudom prigodnih proizvoda, a još jedna novost ove godine je što će se Vilenjakova radionica Doma kulture Kristalna kocka vedrine i sve radionice koje priređuju Gradski muzej Sisak i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac odvijati u podrumu Centra kreativne industrije Sisak, popularnom CIKS-u u Ulici Stjepana i Antuna Radića 20, bivšoj zgradi političkih stranaka.

Adventske svijeće palit će se svake subote u 18 sati uz prateći glazbeni program na novom Adventskom trgu na Korzu, čemu će prethoditi prigodne predstave za djecu. Adventski će trg ponuditi i ponudu toplih napitaka i gastro ponudu i zamišljen je kao ugodno mjesto za boravak i kada nema programa uz prateću glazbu.

Doček nove godine ove će godine začiniti najzabavniji od zabavnih koncertnih atrakcija u Hrvatskoj, grupu Soulfingers uz pregršt međunarodnih hitova u izvedbi vrhunskih glazbenika i energičnog dvojca koji će sigurno zagrijati i rasplesati Siščane.