Grad Sisak ove će akademske godine dodijeliti 30 novih studentskih stipendija nakon čega će u gradskom programu stipendiranja biti ukupno 95 studenata. Stipendije se isplaćuju u iznosu od 700,00 kuna svih dvanaest mjeseci u godini za redovno školovanje, a u ovoj godini diplomirao je 21 stipendist Grada Siska. U gradskom proračunu osigurano je 700.000,00 kuna za studentske stipendije od čega je 100.000,00 kn donacija OTP banke koja već niz godina provodi svoj program Zeleno svjetlo za znanje kojim nastoji mladim ljudima osigurati bolje uvjete školovanja.
Jedan od novih stipendista je i Karlo Cvitković, student 4. godine Grafičkog fakulteta u Zagrebu koji je zahvalio Gradu Sisku na stipendiji kazavši kako će mjesečni iznos od 700,00 kuna rasteretiti obiteljski budžet i pomoći mu u podmirenju osnovnih studentskih troškova. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako je Grad Sisak jedan od rijetkih gradova koji svih 12 mjeseci isplaćuje stipendije.
-Zaključili smo u Gradu Sisku kako je to potpora koja je potrebna svih 12 mjeseci za razliku od većine drugih gradova koji tijekom ljetnih mjeseci obustavljaju isplatu stipendije. Početkom sljedeće godine u sustavu gradske uprave počinje raditi jedan od naših stipendista – rekla je gradonačelnica.
OTP banka već je 11 godina partner Grada Siska u projektu stipendiranja studenata, a u okviru svog programa Zeleno svjetlo za znanje stipendira studente slabijeg imovinskog stanja.
-Nastavljamo tradiciju podupiranja studenata slabijeg imovinskog statusa i nadamo se da će im to pomoći u stjecanju novih znanja koja će im u daljnjem profesionalnom razvoju koristiti. Izuzetno smo ponosno što možemo studenticama i studentima grada Siska na ovaj način pomoći – izjavio je član Uprave OTP banke d.d. Nikola Mikša.