Danas je na tržnici Kontroba otvorena gradska blagajna. Sisak je tako postao jedan od rijetkih gradova u kojem je našim sugrađanima omogućeno plaćanje svih gradskih računa na jednom mjestu i to bez naknade. Gradska blagajna počela je s radom u 7 sati ujutro, a u prva dva sata svoje je račune bez naknade platilo više od stotinu Siščana koji su s oduševljenjem pozdravili ovaj projekt Grada Siska jer od sada plaćanje gradskih računa mogu obaviti na jednom mjestu. Svoje je račune bez naknade platila danas i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a naglasila je kako je ovaj projekt još jedan korak u otvaranju gradske uprave prema građanima.
-Kao gradska uprava koja se zaista otvorila građanima radeći u njihovom najboljem interesu realizirali smo ovaj projekt kao treći grad u Hrvatskoj. Omogućujemo građanima lakše, jednostavnije, ali ono što je najvažnije jeftinije plaćanje računa. Očekujemo velike uštede, ne samo za građane, već i za trgovačka društva i gradsku upravu. Obzirom da se godišnje ispostavi oko 500 tisuća računa od gradske uprave i trgovačkih društava i ako računamo da je naknada samo 2,00 kune, planirana ušteda građanima za plaćanje računa bez naknade je oko milijun kuna – rekla je gradonačelnica.
Sugrađani koji su danas došli platiti račune raspitivali su se hoće li uskoro dobiti mogućnost plaćanja i ostalih računa na gradskoj blagajni.
-Zadali smo si probni rok od tri mjeseca da vidimo kako će ići ovaj projekt. Ako bude interesa, nema problema da i to uvedemo i omogućimo građanima plaćanje svih ostalih računa – zaključila je gradonačelnica. Značajno je napomenuti kako blagajnici nisu novozaposlene osobe već zaposlenici trgovačkih društava koji su takav ili sličan posao obavljali i u gradskim poduzećima.
Gradska blagajna nalazi se na 1. katu tržnice Kontroba, a radno vrijeme sa strankama je ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak od 7 – 13.30 sati, srijeda od 12 – 18.30 sati te subota od 7 do 11.30 sati.

Podsjećamo još jednom koje sve račune možete plaćati na gradskoj blagajni:
GRAD SISAK
-komunalna naknada, komunalni doprinos, naknada za uređenje voda
-najam gradskih stanova, otkup gradskih stanova, prefakturirani režijski troškovi za gradske stanove (toplinska energija, pričuva, električna energija i dr.), zakup poslovnog prostora, zakup javne površine pokretne radnje, uslužne naprave, naprave za zabavu, štandovi, zabavni park, ugostiteljske terase, zakup nekretnina za postavljanje predmeta za isticanje reklamnih panoa i oglašavanje

USTANOVE I ŠKOLE
-računi za vrtić i aktivnosti u vrtićima (folklor, pjevanje i engleski)
-računi za prehranu i produženi boravak u osnovnim školama
-članarine za dramske, baletne i plesne radionice Doma kulture KKV

TRGOVAČKA DRUŠTVA
-računi za odvoz smeća, računi za potrošenu vodu, računi za godišnju grobnu naknadu
i dnevne parkirne karte (kazne za parkiranje)