Učenici i nastavnici OŠ 22. lipnja danas su obilježili 40-tu obljetnicu školske zgrade. Na svečanosti pod nazivom Iz prošlosti – polog za budućnost, koji su uveličali brojni gosti, među kojima su bili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, promovirana je hemeroteka, zbirka novinskih članaka o gradnji i građevinskim radovima na školi unazad 40 godina.
Ravnateljica škole Azra Rađenović podsjetila je kako je zgrada škole izgrađena na mjestu stare i derutne zgrade škole tada stare više od stotinu godina, kako se tada o zgradi nove zgrade koju je projektirao Siščanin Boro Stambolija, a gradio sisački Graditelj, pisalo kao o sisačkog ljepotici, koja zadovoljava sve pedagoške standarde i uljepšava vizuru tog dijela grada. Tijekom proteklih 40 godina bilo je i značajnijih građevinskih radova, kojima su uklanjani nedostatci, ali i stvarani uvjeti za neke nove sadržaje koje je diktiralo novo vrijeme. Tako je u devedesetima postavljen novi kosi krov umjesto ravnog koji je prokišnjavao, uređena je posebna učionica za informatiku. Zatim je tijekom godina promijenjen sustav grijanja i uveden plin, zamijenjena stolarija, uređen prostor za dnevni boravak učenika, promijenjen pod u sportskoj dvorani, uređene su nove informatičke učionice, uređeno je vanjsko igralište i okoliš. Sve u svemu, sisačka OŠ 22. lipnja ima sve uvjete za uspješan rad učenika i nastavnika.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prisjetila se sa zadovoljstvom i svojih školskih dana u toj školi, te istaknula kako gradska vlast brine da uvjeti za rad u školi budu još bolji, a na zadovoljstvo učenika, nastavnika i roditelja. Nedavno je završena prva faza uređenja sanitarnih čvorova i izgrađeno je parkiralište i stajalište za autobuse ispred škole, koje značajno doprinosi sigurnosti u prometu. Gradonačelnica je najavila kako će se iduće godine nastaviti s rekonstrukcijom sanitarnih čvorova i nabaviti ormarići za učenike.