Skupina entuzijasta i profesionalaca okupljenih oko domaćeg 3D foruma i usko vezanih uz industriju 3D ispisa i ove godine u Sisku, u suradnji sa PISAK-om, organizira 3D Print Show koji će se održati u subotu, 24. rujna. Organizatori žele stvoriti regionalno prepoznatljiv događaj vezan za svijet aditivnih tehnologija proizvodnje, pružiti platformu za učenje, suradnju, druženje i razmjenu ideja bez obzira jesu li posjetitelji profesionalci, entuzijasti ili početnici.

3D Print Show će se održati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak (PISAK), a partneri su još i Applied Ceramics, T-COM i Grad Sisak. Događanje počinje u 11 sati nizom predavanja, a paralelno s predavanjima održavati će se izložba 3D pisača, skenera i ostale 3D tehnologije. Ideja organizatora je u ovogodišnji projekt priključiti i ostale branše inovativnih rješenja kao što su dronovi na daljinsko upravljanje, elektronika/robotika, električna vozila te sve grane u kojima je 3D tehnologija usko zastupljena i/ili ima moguću primjenu.

Izložba će trajati od 11 do 19 sati. Na 3. katu u dvije sale će biti izloženi 3D printeri/skeneri, CNC strojevi, elektronika, roboti, RC modeli i dronovi. Istovremeno će na parkiralištu ispred PISAK-a biti izložba električnih vozila.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a potencijalni izlagači se mogu prijaviti (također besplatno) – slanjem emaila na info@3dforum.com.hr. Više informacija o prijavi se može vidjeti na www.3dforum.com.hr.

Raspored i termini predavanja:

  • 11:15 Rimac Automobili – Aditivni postupci proizvodnje prototipova
  • 11:30 DOK-ING
  • 11:45 3D grupa – Primjena 3D skeniranja i 3D printanja u industrijskoj praksi
  • 12:05 Tehnička škola Sisak – 3D tvornica budućnosti
  • 12:20 Ivan Pušić – Multirotori
  • 12:35 Saša Tepić – Internet of Things-trenutno stanje