Do kraja ožujka planira se završetak radova na nadogradnji vrtićkog objekta Različak na Zelenom brijegu u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića. U do sada neiskorištenom prostoru terase vrtića od gotovo 80m2 vrtićki objekt će se proširit za još jednu vrtićku skupinu s garderobom i sanitarijama.

„Ovim preuređenjem omogućit ćemo povećanje kapaciteta ovog vrtića za još 20-ak djece. Ali u narednih nekoliko godina cilj nam je potpuno zadovoljiti trenutne potrebe i postići to da roditelji u Sisku više ne moraju čekati na upis. Već projektiramo dogradnju za šest odgojnih skupina uz ovaj objekt, pored dogradnje škole u Galdovu bit će izgrađen i novi vrtić za 135 djece, a novi vrtić planiramo i u Capragu“, izjavila je prilikom obilaska radova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Vrijednost projekta, zajedno s troškovima radova, stručnog i projektantskog nadzora iznosi 1.587.626,25 kn s PDV-om od čega sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 402.872,00 kn. Sredstva su dodijeljena u sklopu Programa usmjerenog na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini. Izvođač radova je Progerea d.o.o. iz Zagreba, a nazor DOT Konzalting d.o.o. iz Siska.

Građevinski radovi napreduju po planu – montirane su nosive čelične konstrukcije, a u tijeku je montaža vanjskih i unutarnjih pregradnih zidova od knaufa. Nakon toga očekuju se radovi na ugradnji stolarije te unutarnje uređenje, a djeca će novi prostor početi koristiti već ovog proljeća.