Danas je svečano obilježena petnaesta obljetnica Dnevnog boravka 3+2, programa dnevnih aktivnosti i skrbi o starijim osobama koje nisu štićenici Doma za starije osobe Sisak. Programom ih se potiče da što dulje ostanu samostalni i u svojim domovima. Grad Sisak već 15 godina sufinancira aktivnosti koje uključuju usluge socijalnog rada, aktivni boravak uz vježbe, rekreaciju i druženje, jednostavnije zdravstvene usluge poput mjerenja šećera i tlaka, boravak i ručak i organizirani prijevoz.

Kako su istaknuli neki korisnici ovo je vrlo koristan program kojim se omogućava da starije osobe ostanu u kontaktu sa svojom generacijom i da im se omogući fizička i mentalna vitalnost. Koliko je program koristan i koliko su korisnici njime zadovoljni govori i činjenica da su na današnjoj svečanosti bili korisnici koji taj program koriste već 15 godina, od samog početka.

„U pandemiji su se zabrane i ograničenja posebno odrazile baš na vas starije, a povratak druženja i aktivnosti sve nas jako veseli. Zahvaljujem u ime Grada Siska svima onima koji vode vaše aktivnosti i želim vam puno uspjeha i zdravlja“, poručio je u ime gradonačelnice Kristine Ikić Baniček pročelnik UO za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač.